12 mars 2012

Ny lärarutbildning och krafttag för att lyfta läraryrket

Jag gillar och jag för vidare: 


En site som gör mig både glad och ledsen på samma gång! Jag vill ju bli lärare, men det kunde man ju inte bli... inte då....

Jag tycker att detta initiativ att lyfta läraryrket, inspirera, locka och samtidigt informera om vad det innebär att vara lärare - vad som krävs(!) är helt fantastiskt.

Det har varit många vändor på senare tid om det här med lärarna. En befogad diskussion helt klart - så många skräckhistorier man hört om människor på lärarprogrammet som knappt vet vad som är höger och vänster. Samtidigt kan jag tycka att det har varit oproportionerligt mycket tjafs. Lärarutbildningen har gjorts om, sets över, modifierats till förbaskelse... och nu då? vad är det som garanterar att något kommer bli bättre?

Jag tror inte det beror så jätte mycket på upplägget på utbildningen som på de människor som faktiskt bestämmer sig för att gå programmet. Vi behöver lärare som vill vara lärare, som sporras av utmaningen, som har innovativa idéer och som tror på att den generation som växer upp nu skulle kunna vända allt i rätt riktning! 

Det viktigaste är inte själva utbildningen utan det är att se till att de som faktiskt passar och vill söker!

Därför för jag detta vidare och hoppas att det, precis som det inspirerar mig till tårar, kan inspirera någon annan som fortfarande har sina val kvar att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar