29 december 2011

God fortsättning och gott nytt år

Sådär en fem dar efter själva julafton kom postbilen med ett paket till oss! Jul är ju inte över ännu och vi glädjer oss stort över att få öppna paket och äta pepparkakor! Papparkakor som varit på resa i en månad går inte av för hackor!
Under julhelgen gjorde vi ändå allt vi kunde för att hålla julstämningen uppe, tillexempel lagade vi bananmos med kanel och nejlikor. Bananerna var gratis och gratis är alltid gott! Dessutom Bakade jag pepparkakor, fast de blev en aning brasilianska... uppskattades dock av vår byggare som åt upp allihopa på en eftermiddag. 


På jobbet fanns det röda och gula blommor och massor av god mat som vi åt av. En kollega spådde alla med tarotkort inför det nya året. 

Självaste julaftonskvällen liknade visserligen inte hemma men vi ansträngde oss för att bjuda på julbordsliknande mat, tända ljus och julmusik. Familjen som aldrig ätit ägghalvor med kaviar på var glada och blev mätta. 


 Vi är ju trots allt i Brasilien och det kanske är svårt att skapa julstämning, men juldagen bjöd ändå på lek med julklappar och allmänt helgdagshäng som uppskattades av alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar