31 juli 2010

Tvättstugeduell

Jag har fått bevittna sanningshalten i det där med att tvättstugefighterna har fördubblats på
bara några få år, att grannrelationer helt spårar ut när det kommer till de gemensamma utrymmena. Så som i tvättstugan, där det blir som mest påtagligt att vi lever nära inpå varandra.

Jag skulle tvätta, jag hade musik i öronen, jag ville vara i min egen värld. Blev stoppad i dörren av en tjej som inte kom in eftersom hon inte hade någo bokad tvätt-tid. Hon började genast beklaga sig över att en annan kvinna tagit alla lediga maskiner och att kvinnan (som redan befann sig inne i lokalen) vägrade öppna dörren.

- Hon är så elak! Jag har aldrig träffat en så elak människa! Hon har tagit alla maskiner och vägrar öppna dörren fast att jag bankar!

Väl inne konfronterade hon kvinnan. Det vara bara vi tre bland maskinerna. Jag försökte hålla mig osynlig i ett hörn men är säker på att min närvaro på något sätt gjorde konflikten en aning eldigare än vad den skulle varit om bara de två varit där.

- Du är en jävla fitta! en jävla FITTA fattar du det, så jävla elak, ingen förståelse för dina medmänniskor!

Skällsord utbyttes mellan de två i säkert fem minuter: - din jävla fitta - du kan vara fitta - nä, du är en jävla fitta och du pratar inte ens ordentlig svenska! - Ja, och du pratar ju så mycket bättre svenska. - Jag är faktiskt född här! Du kommer att bli ensam och utan vänner för du är så jävla elak! ...OSvvv.

Var kommer detta vardags hat ifrån? och vad är grejen med att mäta styrkan i nivå på talad svenska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar